Free AirAsia tickets!

Special August 26th, 2008

I noticed that quite a number of people had been searching for “free air asia tickets” and had been directed to my older posts. So, instead of letting people hit the wall when they reach here, I thought I’d just do something nice – post details of the free ticket. =)

So, if you have to know, here’s the details of the email that I got some 2 days ago, which is probably also available here. Heh heh. I wonder why they keep their eDM content online. =P

If you experience problems viewing this newsletter, please copy this url to your web browser
http://www.airasia.com/nl/nl080825c-en.htm

Dear #FirstName#,

Get your planner out and pin those dates down! Cancel the dinner and move that meeting, because it doesn’t get better than 1,000,000 FREE SEATS.

Now, there’s no reason why you shouldn’t book yourself on that much awaited trip to Angkor Wat or the family-getaway to

Kuching, a romantic honeymoon to Melbourne or even an adrenaline pumping splash to Manado.

We’re making all your holiday dreams come true! What are you waiting for?

Promotion of the Month

Malaysia

  • Alor Star
  • Bintulu
  • Johor Bahru
  • Kota Bharu
  • Kota Kinabalu
  • Kuala Lumpur
  • Terengganu
  • Kuantan
  • Kuching
  • Labuan
  • Langkawi
  • Miri
  • Penang
  • Sandakan
  • Sibu
  • Tawau

Australia

  • Gold Coast
  • Perth
  • Melbourne

Brunei

Thailand

Bangkok

  • Chiang Mai
  • Krabi
  • Phuket
  • Chiang Rai
  • Hat Yai
  • Ranong
  • Surat Thani

Indonesia

  • Bali
  • Balikpapan
  • Banda Aceh
  • Bandung
  • Batam
  • Jakarta
  • Makassar
  • Manado
  • Medan
  • Padang
  • Palembang
  • Pekanbaru
  • Solo
  • Surabaya
  • Yogyakarta

Cambodia

  • Phnom Penh
  • Siem Reap

Laos

  • Vientiane

Philippines

  • Clark (Manila)

Myanmar

  • Yangon

Singapore

China

  • Guilin
  • Guangzhou
  • Haikou (Hainan)
  • Hangzhou (Suzhou, Shanghai, Yiwu)
  • Hong Kong
  • Macau
  • Shenzhen

Vietnam

  • Hanoi
  • Ho Chi Minh

Book from 26 – 31 Aug 2008 | Travel from 1 Apr – 31 Jul 2009

  • Best time to log on is between 3 – 7am
  • Tell your friends to rotate on shifts to log on to airasia.com
  • Avoid weekends and public holidays and try for mid week and mid-day flights.
  • If you can’t find any free seats on your desired travelling dates, we still have low fares for you to choose from. So hurry, BOOK NOW!
  • Also do try other new destinations if your desired destination is not available.

Go Holiday, your 1 stop travel portal offering best value hotels. Book now! Free Seat Applicable!

Rate quoted above is per person, based on adult twin-sharing basis. Other terms & conditions apply.



Pre-order Hot Meals

We provide a range of Hot Meal choices to suit everyone’s taste. Choose from a menu of well known International favourites and traditionally Malaysian themed fares.

Pre-order now to save even more and avoid disappointment of your favourite fare being sold out!

On Time Guarantee

We’ll pay if we keep you waiting. With On Time Guarantee, we’ll provide you with

a USD 55 E-Gift Voucher for flights, products and online services for delays exceeding 3 hours. Find out more

Xpress Boarding

It’s Fun Sitting Together
Now you, your family & friends can be seated together with Xpress Boarding. Be the first to board and enjoy the privilege of choosing you seats from only USD9 for adults and 50% off for children and senior citizens. More details



Pick any destination of your choice and book immediately at:

www.airasia.com | AirAsia’s Call Centres | AirAsia’s Airport Stations & Sales Offices

Register now if you want to be treated with exclusivity but not our member yet.

Wah! Formatting the email to fit this post wasn’t easy at all, especially when they decide to try funny things with their HTML styles. Anyway, I believe that the tickets are free but the tax isn’t; not to mention whatever visa that you might need for some countries. Do check out, calculate well (single return trip ticket vs. 2 single trip tickets) and enjoy!

And oh, do send some photos to me too! =P



Reader's Comments

  1. Air Asia Reviews | March 14th, 2009 at 1:59 pm

    Not a bad offer and a good promotion. be nice to see if the free flights came with a bit better service.

  2. Nor Ahmad Abd.Rahman | August 6th, 2010 at 5:31 pm

    Syabas,kerana berjaya mengadakan penerbangan murah terkemuka dirantau ini,TETAPI saya tidak puas hati bilamana kadar berat bagasi hanya terhad kepada 7kg.sahaja,dah tu ada lagi bayaran tambahan untuk hot seat bagi barisan hadapan.Ini amat merumitkan dan menyusahkan penumpang,lebih lebih lagi pada warga tua,dan yang membawa keluarga,walaupun ada dikhaskan sebagai PRIORITY.Yang peliknya,senior citizen berumur 65 thn saja yang diiktiraf sbg warga tua,sedangkan kalau dikira umur 50 keatas sudah dianggap warga emas.Saya merasakan bahawa airasia hanya memikirkan keuntungan lebih daripada perkhidmatan.Saya kerap kali naik airasia,dan kerapkali juga menghadapi masaalah serupa.Saya pesara kerajaan dan kini kurang upaya disebabkan kurang daya penglihatan,setiapkali saya menaiki pesawat ini saya minta bantuan escort tapi malangnya,saya diberitahu yang airasia kekurangan kakitangan.Adakah alasan ini boleh diterima????????????
    Ketika itu saya ke dari KK ke Tawau.sila rujuk tempahan
    WY5N4A,dan saya diberikan temat duduk jauh dibarisan 18,
    saya minta barisan 6 yang agak dekat dengan pintu keluar kerana saya mempunyai daya penglihatan yang amat kurang ekoran pembedahan mata kerana katarak.jawapan saya terima dari petugas kaunter no.10 diterminal 2 KKIA seorang perempuan,dia kata saya kena bayar RM20,jika nak kan tempat yang saya nak kerana sistem telah menempatkan saya dibarisan 18,saya faham,tapi kenapa tidak melihat dari sudut kecergasan saya yang kurang? kakitangan tersebut juga tidak mesra pelanggan.Harus diingat bahawa CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT,saya tidak lah menggunakan kesempatan dari slogan itu tapi pihak airasia harus ambil berat akan hak asasi penumpang.Disini sekali lagi saya tekankan yang airasia hanya mementingkan keuntungan lebih dari perkhidmatan.Saya tidak pernah terserempak dengan hal sebegini sebelumnya bilamana saya menaiki MAS. MAS is still the BEST choice to travel.So I may decide that maybe the last I travel with airasia.I take it for granted.satu hal lagi jika kita terlewat mendafter masuk,kita akan dikenakaan penalti,apa ertinya semua ini???Nak mengaut keuntungan lagi,tapi bagaimana jika flight delay?Adakah pihak airasia akan bagi gantirugi? seperti apa yang MAS bagi.Fikir fikirkan lah.Saya juga mendapat tahu yang dalam masa terdekat penumpang kena buat check in sendiri dimesin,canggih,sungguh canggih,jika minta bantuan dari petugas kaunter maka kita kena caj bayaran lagi.Apa erti semua ini???Sekali lagi saya labelkan airasia hanya mementingkan keuntungan.Mungkin cara ini lebih efisen pada yang tau,tapi bagaiman pula pada yang tak tau menggunakan mesin???Tolong lah airasia,dah bertan tan dah keuntungan,jangan lah menyiksa rakyat.Sampaikan pada Tony Fernandez,dia dah dalam senarai antara orang terkaya di Malaysia,sudah sudah lah menghisap darah dengan banyak peraturan yang tidak sepatutnya.Saya tidak nafikan semasa penerbangan saya ketika itu saya berjumpa dengan pihak pengurusan meminta bantuan mendapatkan tempat duduk di barisan ke 6,dan saya berjaya dengan bantuan seorang pegawai lelaki yang sungguh sopan dan membantu saya ketika itu.Sekian luahan saya.Harap mendapat perhatian yang sewajarnya.

  3. hanis hamisah bt hasim | November 8th, 2010 at 9:21 pm

    Syabas,kerana berjaya mengadakan penerbangan murah terkemuka dirantau ini,TETAPI saya tidak puas hati dengan masalah tempat duduk bilamana yang ada ketikanya terpaksa berebut- rebut untuk duduk di bahagian tepi tingkap kerana dapat melihat pemandangan dari udara dengan lebih jelas.Disamping itu kadar berat bagasi hanya terhad kepada 7kg.sahaja,dah tu ada lagi bayaran tambahan untuk hot seat bagi barisan hadapan.Ini amat merumitkan dan menyusahkan penumpang,lebih lebih lagi pada warga tua,dan yang membawa keluarga,walaupun ada dikhaskan sebagai PRIORITY.Yang peliknya,senior citizen berumur 65 thn saja yang diiktiraf sbg warga tua,sedangkan kalau dikira umur 50 keatas sudah dianggap warga emas.Saya merasakan bahawa airasia hanya memikirkan keuntungan lebih daripada perkhidmatan.Saya kerap kali naik airasia,dan kerapkali juga menghadapi masaalah serupa.Saya pesara kerajaan dan kini kurang upaya disebabkan kurang daya penglihatan,setiapkali saya menaiki pesawat ini saya minta bantuan escort tapi malangnya,saya diberitahu yang airasia kekurangan kakitangan.Adakah alasan ini boleh diterima????????????
    Ketika itu saya ke dari KK ke Tawau.sila rujuk tempahan
    WY5N4A,dan saya diberikan temat duduk jauh dibarisan 18,
    saya minta barisan 6 yang agak dekat dengan pintu keluar kerana saya mempunyai daya penglihatan yang amat kurang ekoran pembedahan mata kerana katarak.jawapan saya terima dari petugas kaunter no.10 diterminal 2 KKIA seorang perempuan,dia kata saya kena bayar RM20,jika nak kan tempat yang saya nak kerana sistem telah menempatkan saya dibarisan 18,saya faham,tapi kenapa tidak melihat dari sudut kecergasan saya yang kurang? kakitangan tersebut juga tidak mesra pelanggan.Harus diingat bahawa CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT,saya tidak lah menggunakan kesempatan dari slogan itu tapi pihak airasia harus ambil berat akan hak asasi penumpang.Disini sekali lagi saya tekankan yang airasia hanya mementingkan keuntungan lebih dari perkhidmatan.Saya tidak pernah terserempak dengan hal sebegini sebelumnya bilamana saya menaiki MAS. MAS is still the BEST choice to travel.So I may decide that maybe the last I travel with airasia.I take it for granted.satu hal lagi jika kita terlewat mendafter masuk,kita akan dikenakaan penalti,apa ertinya semua ini???Nak mengaut keuntungan lagi,tapi bagaimana jika flight delay?Adakah pihak airasia akan bagi gantirugi? seperti apa yang MAS bagi.Fikir fikirkan lah.Saya juga mendapat tahu yang dalam masa terdekat penumpang kena buat check in sendiri dimesin,canggih,sungguh canggih,jika minta bantuan dari petugas kaunter maka kita kena caj bayaran lagi.Apa erti semua ini???Sekali lagi saya labelkan airasia hanya mementingkan keuntungan.Mungkin cara ini lebih efisen pada yang tau,tapi bagaiman pula pada yang tak tau menggunakan mesin???Tolong lah airasia,dah bertan tan dah keuntungan,jangan lah menyiksa rakyat.Sampaikan pada Tony Fernandez,dia dah dalam senarai antara orang terkaya di Malaysia,sudah sudah lah menghisap darah dengan banyak peraturan yang tidak sepatutnya.Saya tidak nafikan semasa penerbangan saya ketika itu saya berjumpa dengan pihak pengurusan meminta bantuan mendapatkan tempat duduk di barisan ke 6,dan saya berjaya dengan bantuan seorang pegawai lelaki yang sungguh sopan dan membantu saya ketika itu.Sekian luahan saya.Harap mendapat perhatian yang sewajarnya.

  4. hasim bin ahmad | November 8th, 2010 at 9:34 pm

    Syabas,kerana berjaya mengadakan penerbangan murah terkemuka dirantau ini,TETAPI saya tidak puas hati bilamana kadar berat bagasi hanya terhad kepada 7kg.sahaja,dah tu ada lagi bayaran tambahan untuk hot seat bagi barisan hadapan.Ini amat merumitkan dan menyusahkan penumpang,lebih lebih lagi pada warga tua,dan yang membawa keluarga,walaupun ada dikhaskan sebagai PRIORITY.Yang peliknya,senior citizen berumur 65 thn saja yang diiktiraf sbg warga tua,sedangkan kalau dikira umur 50 keatas sudah dianggap warga emas.Saya merasakan bahawa airasia hanya memikirkan keuntungan lebih daripada perkhidmatan.Saya kerap kali naik airasia,dan kerapkali juga menghadapi masaalah serupa.Saya pesara kerajaan dan kini kurang upaya disebabkan kurang daya penglihatan,setiapkali saya menaiki pesawat ini saya minta bantuan escort tapi malangnya,saya diberitahu yang airasia kekurangan kakitangan.Adakah alasan ini boleh diterima????????????
    Ketika itu saya ke dari KK ke Tawau.sila rujuk tempahan
    WY5N4A,dan saya diberikan temat duduk jauh dibarisan 18,
    saya minta barisan 6 yang agak dekat dengan pintu keluar kerana saya mempunyai daya penglihatan yang amat kurang ekoran pembedahan mata kerana katarak.jawapan saya terima dari petugas kaunter no.10 diterminal 2 KKIA seorang perempuan,dia kata saya kena bayar RM20,jika nak kan tempat yang saya nak kerana sistem telah menempatkan saya dibarisan 18,saya faham,tapi kenapa tidak melihat dari sudut kecergasan saya yang kurang? kakitangan tersebut juga tidak mesra pelanggan.Harus diingat bahawa CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT,saya tidak lah menggunakan kesempatan dari slogan itu tapi pihak airasia harus ambil berat akan hak asasi penumpang.Disini sekali lagi saya tekankan yang airasia hanya mementingkan keuntungan lebih dari perkhidmatan.Saya tidak pernah terserempak dengan hal sebegini sebelumnya bilamana saya menaiki MAS. MAS is still the BEST choice to travel.So I may decide that maybe the last I travel with airasia. Terima kasih.

  5. log store | July 6th, 2011 at 4:08 pm

    Hear what you’re saying. Youre totally right!

  6. valium | January 8th, 2014 at 8:29 pm

    is it legal to buy valium online in australia, is it legal to buy valium online in uk

Leave a Comment

%d bloggers like this: